Unik McLaren 720S i svart och guld hyllar ikon

I dag öppnar bilsalongen i Dubai och det är förståeligt om du inte har järnkoll på vad som sker där. I McLarens monter står i alla fall en unik 720S byggd av tillverkarens division MSO. Jo, den är faktiskt unik – den kommer bara att byggas i ett enda exemplar.

Exemplaret hyllar märkets grundare och racerföraren Bruce McLaren och förutom att vara lackad Zenith Black så har den inslag i av guld, vilket i svenska ögon kanske för tankarna till Ronnie Peterson. Hans Lotusbilar under 1970-talet hade som bekant det färgschemat.
Invändigt hittar vi en lika svart inredning där läder och Alcantara samsas med guldinslag på ratt, paddlar och dörrsidor.

Bilen är Performance-utförande men att skräddarsy den ytterligare har tagit 120 arbetstimmar, varav bakvingen tog 30 av dessa i anspråk. På denna finns en motivlackering som vid en första anblick ser ut som en stadssilhuett men är…