Uppgifter: Tata investerar i Faraday Future

Enligt kinesiska mediet Gasgoo är Faraday Future värt ungefär 9 miljarder dollar, vilket skulle innebära att Tata köper tio procent av företaget.

Inget av företagen har dock kommenterat den påstådda affären ännu.

Skulle uppgifterna stämma innebär det troligtvis ett fall framåt för Faraday Future som haft det riktigt motigt de senaste månaderna. På kort tid ska fem chefer ha lämnat företaget, bland dem ekonomichefen Stefan Krause och chefsteknikern Ulrich Kranz.

Faraday Future, som planerar att sjösätta sin första modell FF 91 2019, har länge dragits med stora ekonomiska problem och i juli stoppades miljardbygget av deras nya fabrik i Las Vegas. Start up-företaget har fortfarande som mål att bygga färdigt fabriken, men tills vidare huserar man i en redan befintlig i Kalifornien.

För Tata (som så sent som i våras ingick ett samarbete med Skoda) skulle en affär med Faraday…