Lexus visar lyxig crossover

Om lite drygt fem veckor är det dags för ännu en bilsalong i Detroit, NAIAS som den heter i förkortad form. Det är inte direkt första gången som salongen i den en gång så viktiga bilhuvudstaden arrangeras, redan 1899 anordnades denna en av världens största bilutställningar. På den tiden fanns Lexus av förklarliga skäl inte representerade på salongsgolvet, däremot är salongen numera ett viktigt forum för den japanska premiumtillverkaren. Exempelvis hade nya Lexus LS världspremiär just på Detroitsalongen.

Till årets bilsalong i ”Motortown” (gammalt smeknamn för Detroit) har Lexus med sig ännu en lyxbil, denna gång i konceptutförande. Ett kort pressmeddelande, som hör ihop med ovanstående bild, berättar att det vi ska få se är ett slående, nytt koncept som visar nästa steg inom lyxiga crossover-genren. De går till och med så långt att de kallar bilen för ett…