Range Rover Coupé ligger på ritbordet

En tvådörras coupéversion av Range Rover är under arbete. Det antydde Land Rovers chefsdesigner Gerry McGovern under den pågående bilsalongen i Los Angeles. Avslöjandet kom som svar på frågan om nästa generation av lilla Evoque kommer att finnas i en tvådörrarsversion. Gerry McGovern sa att det inte är sannolikt men menade samtidigt att layouten ska användas i större och lyxigare sammanhang.

Med coupémodellen kan man ta upp kampen mot bilar som Bentley Continental GT och Rolls-Royce Wraith, men Range Rover som märke ska även på sikt bli mer lyxigt. Man ska i större utsträckning erbjuda skräddarsydda bilar och modeller i små upplagor via sin SVO-division (Special Vehicle Operations) som stått bakom bilar som Range Rover SVAutobiography och Jaguar F-Type SVR. Avdelningen fick sommaren 2016 nya lokaler där 250 personer jobbar med att tillverka specialfordon. Den först nämnda…