Chris Bangels nya skapelse till bilvärlden

Bilen här är en av de märkligaste att avtäckas under den pågående bilsalongen i Los Angeles. Bil och bil, förresten. Den kan lätt stuvas om inredningsmässigt för att ta formen som exempelvis ett kontor. Insteget underlättas via skjutdörren och takhöjden är väl tilltagen. Hela taket på bilen, som är byggd i aluminium, är täckt av solceller och bilens batteri kan laddas trådlöst.

REDS inredning

Bilen heter REDS, Revolutionary Electric Dream Space, och är är skräddarsydd för de kinesiska storstäderna. En elmotor driver bilens bakhjul och topphastigheten är 75 mph (120,7 km/h) vilket är den maximalt tillåtna i Kina. Bilen ingår i ett projekt vid namn Redspace som startas av tillverkaren China Hi-Tech Group Corporation. Bilen är ett koncept men ska komma i produktion om ett par år.

Mer tekniska data finns inte i dagsläget men det mesta pratet kring REDS kretsar ändå kring formerna och…