Jaguar I-Pace har premiär i mars 2018

Det blir alltså bilsalongen i Genève i mars 2018 som blir skådeplatsen för Jaguars elbil I-Pace i produktionsklar kostym. Det har Jaguar bekräftat. Samtidigt meddelade de att själva marknadslanseringen äger rum strax efter uppvisandet på bilsalongen, först i Europa och lite senare under året i USA.

Detta besked innebär att Jaguar blir först av de så kallade premiumbilstillverkarna, inklusive Porsche, att lansera en elbil som konkurrerar med Tesla. Model X blir I-Pace huvudsakliga konkurrent, fram till det att Audi med flera släpper sina varianter.

Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace visades upp som konceptbil i november 2016. Grundutseendet hos den kommer att kvarstå till produktionsversionen. Våra spionbilder har dock avslöjat att det blir lite förändringar, exempelvis en annan utformning på huven och detaljförändringar på sidorutorna.

Jaguar I-Pace Concept

Konceptbilen hade två elmotorer som levererade 400 hästkrafter…