Porsche lanserar egen honung

Nej, detta är inget skämt. Dessutom är det långt till 1 april. Och det är inte heller ”fake news” utan skarpa och trevliga nyheter. Det tyska bilmärket Porsche, känt för sina vassa sportbilar och rejäla suvar, har hittat en ny nisch i sitt hållbarhetsprogram, de har nämligen lanserat en egentillverkad (nåja, det är bina som är de egentliga tillverkarna) honung.

Honungstillverkningen sköts av 1,5 miljoner bin som bor i bikupor på Porsches fabriksområde i Leipzig. Denna del av fabriksområdet kan ses som ett litet naturreservat om drygt 13 000 kvadratmeter där Porsche sedan 15 år tillbaka även har ponnyhästar av typen Exmoor, oxar samt vilda djur så som fåglar, rådjur med mera.

Porsche-honung från Leipzig Turbienchen

Här jobbas det febrilt med att framställa Porsche-honung.

Sedan bikolonin etablerades i maj tidigare i år har 400 kilo honung producerats. Denna honung förpackas i glasburkar och säljs etiketterade…