Spyker C8 Aileron LM firar nedläggningen

Efter sex år lägger Spyker ned produktionen av modellen C8 Aileron – och det med flaggan i topp. Sist ut blir tre exemplar där man klämmer ut 525 hästkrafter och 600 newtonmeter ur Audi V8:an mot tidigare 400 hästkrafter och 480 newtonmeter. Med det tar sprinten 0-100 km/h nu 3,9 sekunder att jämföra med tidigare 4,5 sekunder.

Bilarna är i ett utförande vid namn LM85, som först dök upp 2008 på C8 Laviolette, som uppmärksammar märkets tävlande i långlopp. Bilarna har detaljer som stora luftintag, breda hjulhus och kulörer som märkets tävlingsbilar: Jet Black och Crimson Red med inlägg i kontrasterande färger.
Inne bilarna finnas det saker som tvåtonsläder, unika stolar och instrumentbräda i aluminium. Bilarna är framtagna tillsamman med designhuset Milan-Morady i Luxemburg.

Spyker C8 Aileron LM85

– Varje Spyker vi bygger är unik och exklusiv men med dessa tre exemplar visar vi verkligen vad…