Världens snabbaste gatlegala Nissan GT-R – gör kvartsmilen på sex sekunder

amsperformance.com

Amerikanska AMS Performance, som utvecklar och säljer trimdetaljer till en hel radda bilmärken, är på hugget igen.
Deras Nissan GT-R, som går under namnet Alpha Queen och som ägs av dragracingfantasten Gidi Chambi, slog i våras till med ett nytt världsrekord för gatlegala GT-R-modeller över 402 meter, det vill säga kvartsmilen. Men deras 6,93 sekunder höll inte länge, för i höstas kom konkurrenten Extreme Turbo System, en annan trimfirma, med sin GT-R till strippen och slog till med tiden 6,88 sekunder.

AMS Performance lägger sig inte platt för konkurrenten, trots att de var först under sju sekunder, utan har nu gjort om större delen av bilen från grunden, med bland annat en ny drivlina som ger över 3 000 hästkrafter. Vid förra rekordet var effekten ”bara” drygt 2 500 hästkrafter.

Just nu testar firman förändringarna på banan…