Nya Dacia Duster – tre snabba från provkörningen

Tjena Hans! Sol och värme i Aten, värmer nya Duster?
– Det tycker jag. Även om den bygger på samma plattform som gamla och för ett otränat öga kan se gammal ut på håll, så ser den både ny och modern ut. Den upplevs också som väldigt mycket modernare än sin föregångare som kom 2010.

Intressant. Berätta mer!
– Det är en helt ny upplevelse att köra Duster i dag. Gamla Duster hade dålig styrning, nya är avsevärt bättre. Styrningen är rent av trevlig. Framstolarna likaså och ljudisoleringen, den lirar i en helt annan liga än tidigare. I gamla Duster höll man ständigt fingret på elhissknappen i tron att fönstren var nedhissade.

Dacia Duster 2018

– Nya Duster har gått tvärtemot många andra nya bilar då den har fått A-stolparna framflyttade. Tio centimeter längre fram gör mycket för kupéutrymmet, men flexibiliteten i baksäte och bagage är fortfarande inte i topp. 60/40-fällning,…