Bilarna som väcker störst intresse på Blocket

Blocket

När annonserna på Blocket 2017 nu sammanställs står det klart att även begagnatmarknaden börjar söka sig åt miljöbilshållet. I topplistan över de tio populäraste sökorden 2017 hittar vi inte ”hybrid” och ”elbil”, däremot tillhör de två sökorden de som ökade mest under året i jämförelse med 2016. ”Hybrid” ökade med 40 procent och ”elbil” med 22 procent.

– Allt visar på ett ökat intresse för miljöbilar på andrahandsmarknaden. Relativt sett är utbudet av hybrid och elbilar litet, men när fler tillverkare kommer i kapp med sina hybrid- och elbilsprojekt kommer andrahandsutbudet växa sig större. I takt med att utbudet blir större blir det också en naturlig prispress där vi sannolikt kommer se fallande priser på äldre hybrid- och elbilar, säger Daniel Östlund, redaktör på Blocket/Bytbil.

Tesla årets raket
På samma…