BMW-ligan gäckar polisen

Vi har i många artiklar beskrivit problemet med bildelsstölder som drabbar allt fler bilägare runt om i Sverige, framför allt bilägare i Stockholmsregionen, Bergslagen och Skåne men även i andra regioner, exempelvis har Halland varit hårt drabbat.
Hårdast drabbade är BMW-ägarna, och då inte bara privatpersoner utan även flertalet BMW-återförsäljare har fått påhälsningar under nätterna då stora mängder bilar har fått delar länsade. Vi har tidigare skrivit om hur en bilfirma i Nyköping (även i Norrköping och Linköping) drabbats. Just den gången åkte förövarna fast. Men det hör till ovanligheterna att bildelstjuvarna åker fast, även om det händer ibland.

Nu har det visat sig att en och samma liga inte opererar enbart i Sverige utan även ute i övriga Europa, bland annat i Danmark, Frankrike och Spanien. Polisen har nämligen säkrat DNA-spår från inbrotten och kunna…