Mercedes knäckte BMW i fjol

Hur slutade det egentligen i premiumtoppen i fjol? Lyckades BMW ta sig om Mercedes som 2016 gick förbi just BMW som legat överst i premiumrangordningen elva år i sträck? Den frågan har vi nu fått svar på när 2017 års försäljningssiffror för dessa båda märken har levererats.

BMW är större än Mercedes
BMW rapporterar i dag att de är störst, men Mercedes rapporterade för några dagar sedan att de är störst. Hur står det egentligen till? Ljuger den ena? Nej då, de fokuserar bara på lite olika siffror.
BMW är största premiumkoncernen med 2 463 526 sålda bilar i fjol. I den siffran räknar man in bilar från BMW, Mini och Rolls-Royce samt motorcyklar från BMW Motorrad.
Mercedes som koncern, det vill säga Mercedes och Smart tillsammans, var nära men nådde inte ända fram till BMW:s siffra. Mercedes och Smart sålde i fjol 2 424 369 bilar, drygt 39 000 färre än BMW som…