Felix Rosenqvist till Super GT

Team LeMans

Värnamosonen Felix Rosenqvist fajtas i toppen i Formel E-mästerskapet för andra året men det hindrar honom inte från att även tävla på annat håll. Nyligen körde han 24-timmarsloppet i Daytona och nu är det även klart att han fortsätter att köra i Japan.

Förra året ställde han upp i Super Formula, en serie med bilar fullt kapabla till varvtider likt de i Formel 1. Han slutade trea i mästerskapet, före Formel 1-meriterade förare som Kamui Kobayashi och Narain Karthikeyan.

Nu är Felix klar fler Super GT och kommer att köra för Team LeMans, samma stall som förra året men nu alltså i en serie med bilar med täckta hjul.

Felix kommer att köra i par med Kazuya Oshima i en Lexus LC 500 och loppen körs på sträckor mellan 250 och 800 kilometer.

felix-japan-2018

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

– Jag körde bilen för första gången för några…