Ännu en vanligt förekommande idiotkörning leder till farligheter

I förra veckan fick vi se en film från Ryssland som visar hur en BMW X5-förare kör om i högerfilen, kastar sig in i vänsterfilen framför omkört fordon, får sladd och trycker en lastbil av vägen. Vi skrev om hur detta på intet sätt är en unik körning för Ryssland, även om själva prejningen är en ovanlig utgång – tack och lov.

Denna vecka kan vi bjuda er på ännu en film från Ryssland, med en lika idiotisk körning som den i förra veckan och som inte heller är unik för Ryssland utan något som skulle kunna vara filmat i exempelvis Sverige vilken dag i veckan som helst.

Läs också: 8 av 10 svenskar bryter mot trafikregler

Det vi ser i filmen ovan är en Subaru Impreza Kombi ligga på avfarten, på väg att lämna motorvägen. En BMW X1-förare i ytterfil, på trefilig motorväg, inser i sista sekund att han eller hon ska av på samma avfart som Impreza-föraren. BMW:n styr kraftigt åt höger…