Fortsatt förtroende för bensin- och dieselmotorer

Elbilen har, till slut, etablerat sig på marknaden men trots det tror många på en framtid för de traditionella förbränningsmotorerna. Det visar en studie som gjorts av Mazda och Ipsos MORI som omfattar intervjuer och enkätundersökningar med 11 008 personer i elva olika europeiska länder.

Enligt studien tror 58 procent att det går att utveckla tekniken rörande bensin- och dieselmotorer en hel del och att nya uppfinningar är att vänta. Siffran är högst i Polen med 65 procent med länder som Tyskland, Sverige och Spanien hack i häl.

58 procent av polackerna hoppas även att dieselbilar kommer att finnas kvar fastän elbilen tar allt större marknadsandelar. Siffran är 31 procent om man räknar med alla i undersökningen.

Mazda Skyactiv-3

33 procent av de tillfrågade föredrar en bil med förbränningsmotor om driftskostnaderna är lika som för en elbil. I Italien är siffran hela 54 procent på den…