Ikonens Lotus F1-bil till salu

Nigel Mansell gick till historieböckerna som världsmästare i Formel 1 1992. Då körde han för Williams som kom att bli 1990-talets dominanter. F1-karriären startade dock redan 1980 och de första åren satt han i en Lotus, givetvis svart till färgen, med guldränder och med en Ford DFV-motor som kraftkälla.

Nu är en av hans bilar, en Lotus 87, från säsongen 1981 till salu, en bil som även stallkollegan Elio De Angelis körde. Modell 87 var den första Lotus-bilen att byggas med kolfiber men även i aluminium för att skapa en lätt och vridstyv konstruktion.

Nigel Mansell Lotus 87

Bilen som nu säljs har dock en annan intressant, om än kort, historik. Den har nämligen även varit en Lotus 88, den revolutionerande Formel 1-bilen med dubbelchassi. Konstruktionen blev dock förbjuden och bilen som nu säljs konverterades till 87:an specifikation.

Bilen är testad, kommer med reservdelar och är klar för att…