Mercedes bekräftar: hoppar över Detroit

Allt fler biltillverkare väljer att skippa storslagna premiärer och presentationer på bilsalonger världen runt, många av dem har till och med valt att helt hoppa av deltagandet på flera av världens största salonger. Volvo var tidigt ute med denna strategi när de redan 2014 valde bort bland annat Frankfurt- och Parissalongerna för att i stället fokusera på tre andra salonger varje år samt andra viktiga event (teknikmässor så som CES blir allt viktigare för biltillverkarna) samt egenregisserade samlingar.

Nu väljer den tyska jätten Mercedes samma typ av strategi. I slutet av förra veckan kom det fram uppgifter som pekade på att Mercedes inte tänker närvara vid nästa års bilsalong i Detroit. Under måndagen bekräftade Mercedes att så är fallet.
Mercedes beslut är ett hårt slag mot North American International Auto Show (NAIAS) , som Detroitsalongen egentligen heter. Inte minst…