Nya Volvo V40 – så blir den

Illustration Erik Andrén

2019 blir nya 40-seriens år och det är då vi kommer att få se den lilla, flexibla CMA-plattformen blomma ut helt och hållet. Vi har redan fått se nya XC40, men den är bara en försmak av vad Volvo har på gång i framtiden. Under våren 2019 kommer Volvo att premiärvisa en helt ny V40 som ersättare till den då sju år gamla föregångaren.
Nuvarande V40, även känd som generation P1, är till stora delar en Ford-produkt eftersom den togs fram under tiden då Volvo ägdes av Ford. I grunden finns Fords globala C1-plattform som även går att hitta under så vitt skilda bilar som Mazda 3, Ford Focus och Ford Kuga.

Volvo V40 2019

Nästa generation Volvo V40 blir en riktig, om än liten, kombi till skillnad från nuvarande V40. Den får samma axelavstånd, 270 centimeter, som XC40 och blir cirka 440 centimeter lång.

Även nya V40 kommer att byggas på delar…