Ferrari Portofino – tre snabba från provkörningen

Hej Erik, hur är det i Italien?
– Jag är väldigt långt söderut, mellan Bari och Brindisi i Apulien som utgör den italienska stövelns klack. Det märks tydligt att södra Italien inte är lika välmående som de norra delarna. Husen är mer eftersatta och vägarna är sämre. Att just vägarna är sämre är lite synd just i dag eftersom jag är här för att köra nya Ferrari Portofino.

Är Portofino en helt ny bil?
– Nej, jag uppfattar den inte så trots att Ferrari påstår det. Den ser ut ungefär som California T och har samma 3,9-liters V8-motor. Dock med 40 extra hästkrafter, totalt 600. Att Ferrari har tagit fram Portofino på rekordsnabba 14 månader tyder på att den inte är nyutvecklad från grunden.

Ferrari Portofino 2019

En maskin man inte kan annat än bli förälskad i. Responsen är nämligen omedelbar.

Men den kanske är bra ändå?
– Ja, jag ska inte klaga. Trots att den är Ferraris…