Mercedes C-klass facelift officiell

Dagens Mercedes C-klass har hängt med sedan 2014 och nu är det dags för en uppdatering av sedanen (W205) och kombin (S205). Men knappast på grund av dalande försäljningssiffror, C-klass är nämligen märkets bäst säljande modell med över 415 000 sålda exemplar förra året.

Utvändigt märks en ny front där grillen har fler ribbor och gapet i stötfångaren har öppnats upp medan formen på strålkastarna känns igen även om Mercedes Multibeam LED (med 84 lampor) och Ultra Range-teknik nu finns tillgängliga för modellserien. Baktill handlar det blott om uppdaterade ljuskällor.

Mercedes C-klass 2014-2018

Utgående och kommande C-klass, här är skilnaderna framtill.

Nytt för i år är att utrustningsgraden AMG Line har ”diamantgrillen” från AMG-bilarna. Invändigt har utrustningsgraden nu även kulören Saddle Brown tillgänglig medan C-klass som helhet får den nya färgkombon Magma Grey/Black i utbudet.