Nya BMW X4 officiell – större och starkare

Trots att det är första gången BMW visar upp nya X4 är det inte första gången vi ser modellen utan maskering. Redan förra sommaren kunde vi exklusivt visa er spionbilder, tagna i USA, där just nya X4 stod helt naken på en biltransport i anslutning till märkets fabrik i landet. Då blev den stora snackisen utseendet, framför allt bakändens i och med att den påminner en hel del om en ”coupésuv” från Mercedes. Det snacket lär sannolikt inte avta nu.

Nya X4 har vuxit en hel del jämfört med sin företrädare som funnits på marknaden i inte ens fyra år (generationsväxlingen sker redan nu i och med att dagens X4 baseras på gamla X3 från 2010 som redan ersatts). Med 475,2 centimeter på längden har modellen vuxit med 8,1 centimeter. Axelavståndet har vuxit med 5,4 centimeter till totalt 286,4 centimeter. Överhänger fram är på millimetern lika långt som hos föregångaren, 86,1…