Nya Toyota Supra har premiär i Genève

Det är 16 år sedan Toyota Supra, sista generationen Mk IV, lades ned. Inte riktigt så länge har vi skrivit artiklar om efterträdaren, men nästan. Flera år av rykten, halvbekräftelser, bekräftelser, konceptbilar (notera pluralform) och flertalet spionbilder är vi snart i mål. För första gången har Toyota nu skickat ut en så kallad teaserbild tillsammans med rubriken ”Legenden återkommer”.

Under rubriken serverar vi inte någon som helst information, endast en textrad som säger följande:

”På Genèvesalongen 2018 signalerar ett modernt racingkoncept Toyotas engagemang för att återkomma till marknaden sin mest ikoniska sportbil.”

Ska man tolka den formuleringen ordagrant så låter det nästan som att det är ännu en konceptbil vi ska få se. Så är det sannolikt, men i och med att den BMW-samutvecklade bilen har varit under utveckling i bra många år nu, och rullat som…