Opel bekräftar: nya Corsa blir elbil

I dag, på självaste Alla hjärtansdag, har Opel bekräftat lite detaljer om nya Corsa – generation F. Vi vet sedan tidigare att modellen ska bli en småbil baserad på fransk PSA-teknik. Gammal teknik från Opels GM-era ska det inte finnas ett skvatt kvar av. Teknikbytet ledde till att det kom rapporter om förseningar, men så blir det inte. 2019 kvarstår som året då produktionen sätter igång i märkets fabrik i Zaragoza i nordöstra Spanien.

Det som är mest intressant i Opels pressmeddelande i dag är raderna där vd Michael Lohscheller pratar om 2020, året efter produktionsstarten. Märkets vd avslöjar att Zaragoza-fabriken då kommer att tillverka en helelektrisk variant av den ”bästsäljande småbilen”.

Samma år ska Opel (och Vauxhall) ha fyra elektrifierade modeller i sitt program. Det kan alltså röra sig om laddhybrider, inte bara rena elbilar. Fyra år senare, 2024, ska Opel,…