Rolls-Royce suv Cullinan ska heta – Cullinan

Oavsett om det är för att det har velats i styrelserummet eller om det är en medveten marknadsföringsstrategi så är nu i alla fall saken klar: att Rolls-Royce kommande suv ska heta Cullinan.

Chefer inom koncernen har tidigare hävdat att Cullinan blott har varit ett arbetsnamn för modellen och att dess riktiga namn ska offentliggöras i år. Nu gör man alltså det och namnet blir… Cullinan!

Namnet är detsamma som för en diamant på 3 106 karat som hittades i Sydafrika 1905 vilket gör den till världens största. Den delades så småningom i nio delar varav de två största i dag återfinns i den brittiska kungakronan och i Spiran med korset.

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce tvekar inte att dra paralleller mellan diamanten och bilen i fråga. Cullinan har, liksom sin namne, gjort en fantastisk resa. Genom ökenlandskapen i Afrika och Mellanöstern till Nordpolen, från skotska högländerna till Nordamerikas…