Citroën C4 försvinner – ersätts av C4 Cactus

Citroëns produktchef Xavier Peugeot avslöjar att modellen C4 har slutat tillverkas och att det inte kommer någon direkt efterträdare till den. Anledningen till beslutet är att C4, som är Citroëns konkurrent till bland annat Opel Astra, Peugeot 308, Renault Mégane och Volkswagen Golf, går sämre hem hos kunderna än C4 Cactus som nyligen uppdaterades – och då tappade sina Airbumps.

Citroën säger att de låter C4 slås ihop med C4 Cactus när det är dags för nästa generation om några år. Beslutet är en del i den order från PSA-koncernens chef Carlos Tavares om att koncernen måste skära ned på antalet modeller. I dagsläget spretar modellfloran för mycket.

Citroën C4 Cactus facelift 2018

C4 Cactus, som uppdaterades nyligen, är hetare än C4 utan tillägget av en stickig växt.

Enligt Xavier Peugeot är C4 Cactus mer i linje med Citroëns positionering än vad vanliga halvkombin C4 är.

– Vi vill positionera…