Dodge Charger ”Bullitt” med fin ägarhistorik till salu

Till salu finns just nu en bil som många av oss har drömt om sedan barnsben – en svart Dodge Charger av 1969 års modell. Men just detta exemplar är inte vilken Charger som helst. Skådespelerskan Demi Moore köpte den nämligen under slutet av 1990-talet och gav den som present till sin dåvarande man Bruce Willis som har haft många olika muskelbilar genom åren. Die Hard-skådisen hade bilen i sin ägo i ungefär tio år innan han sålde den vidare till England.

I England stod en annan stor bilsamlare och tog emot bilen, nämligen Jay Kay (egentligen Jason Kay), grundare av och sångare i bandet Jamiroquai.
Inte nog med att Bruce Willis och Jay Kay har ägt detta muskulösa vrålåk. Bilen är nämligen Bullitt-specificerad, alltså anpassad för att vara likadan som den Dodge Charger som jagar Steve McQueen och hans Ford Mustang i den klassiska bilrullen Bullitt från 1968. Ett klipp från…