Nya Citroën Berlingo officiell – fakta och bilder

Citroën Berlingo tillhör det omoderna segmentet paketbilar (även om Citroën själva benämner den som en LAV – Leisure Activity Vehicle) och bildade skola inom området. 1996 kom modellen Berlingo och har till dags dato sålt i 3,3 miljoner exemplar. Modellen är faktiskt den bästa säljande från Citroën efter lilla C3 och den bäst säljande i 17 länder.

Nu är det dags för generation tre och nog känns huvudformerna igen men det rör sig om en ny bil baserad på EMP2-plattformen i stället för som tidigare på plattform PF2. Fönsterlinjer och hjulhuskanter känns igen men har ett kantigare och modernare snitt.

Fronten har tydliga släktdrag från Citroëns senaste modeller C3 Aircross och nya C4 Cactus och längs karossidorna ser vi även så kallade airbumps. Även invändigt hittar vi en typisk ”Cittra”-inredning men när man jämför de nya modellerna ser man att de faktiskt inte…