Nya Ford Focus avslöjad!

vezess.hu

Fords storsäljare i Europa (endast slagen av Fiesta) – Focus – har under alla år gått sin egen väg vad gäller formgivningen. Det har nästan varit omöjligt att missta Focus för att vara en modell från ett annat märke. Så ser det inte ut att förbli för bilden ovan, tagen under en reklaminspelning i Portugal av en läsare till en ungersk bilsajt, visar en betydligt mer generisk form än vad vi är vana vid.

Snygga linjer och ett ännu sportigare uttryck (i alla fall från denna vinkel) förmedlar denna fjärde generation som ska ha världspremiär under ett evenemang i april. Men många av linjerna känns igen från andra bilar, om vi ska vara lite elaka.
Exempelvis andas fronten och främre delen av huven Volvo, dessutom ser strålkastarna nästan ut att ha ”Tors hammare” (det har de förstås inte). Bakre fönsterlinjen på bakdörrarna, den bit…