Nya Kia Ceed officiell – alla fakta och bilder

Redan 2006 när första generationen Kia Cee’d kom blev modellen populär i Europa, och inte minst här i Sverige klättrade den uppåt på försäljningslistorna. När generation två kom 2012 tog modellen än mer fart uppåt och har i princip varje år legat topp tio i vårt avlånga land. Sållade man bort tjänstebilsfavoriterna hamnade Cee’d ännu högre upp. Lite av en favorit hos privatköparna har den allt varit, Kias golfklasstora Cee’d, även om den i fjol halkade utanför topp tio-gänget med en elfte plats. 5 781 nya Cee’d registrerades i Sverige under 2017, den sämsta siffran på flera år.
Nu kan vi förmoda att Cee’d påbörjar en ny klättring uppåt i och med att en ny, tredje generation är på ingång. Kia visar i dag upp nya generationen, knappt tre veckor före den stora avtäckningen på bilsalongen i Genève i början av mars.

Inget stavfel
Innan vi går in på…