Din bil avslöjar vilket parti du röstar på

KVD Bil har låtit undersöka vilka bilmärken som förknippas med vilka riksdagspartier. Med hjälp av Kantar Sifos riksrepresentativa webbpanel intervjuades 1 317 personer i åldern 16-79 år, varav 1 064 av dessa hade bil i hushållet, under hösten 2017. Med andra ord fick även icke röstberättigade personer vara med i undersökningen, nämligen de som är under 18 år.

Resultatet, som bör tas med en liten klackspark, visar att de flesta bilmärkena förknippas framför allt med de två partier som vid riksdagsvalen under de senaste årtiondena har varit störst – Moderaterna och Socialdemokraterna. Men några bilmärken sticker ut.

Fiat-förare är enligt undersökningen mest troligt vänsterpartister Subaru-förarna är tydligen mest lagda åt det liberala hållet.

Volvos kombibilar, som ju är populära i vårt avlånga land, har i folkmun ofta kallats för sossecontainer. Kanske är det…