Nya Kia Ceed blir inte elbil – däremot mildhybrid

I går presenterade Kia nya Ceed (notera nya stavningen) och vad vi då slogs av var avsaknaden av lite mer framtidsorienterade drivlinor. Det var konventionella bensin- och dieselmotorer för hela slanten, inte ens den mildaste av hybrider nämndes i pressmeddelandet. Men icke-elektrifierade varianter kommer inte att få regera helt på egen hand, det berättar Michael Cole, Kias operativa chef i Europa, för branschtidningen Automotive News.

Han säger att Kia kommer att delvis elektrifiera Ceed men att inga planer på att sälja en helelektrisk variant finns. Nästa år ska nya Ceed däremot komma i en mildhybridvariant där ett 48-voltssystem ska hjälpa till att dra ner på förbrukningen och försörja strömkrävande komponenter.

Kia Ceed 2019 rear

Nya Kia Ceed presenterades i går och kommer att visas upp på bilsalongen i Genève medstart den 6 mars.

Enligt Michael Cole tittar de även på möjligheterna att göra…