Volvo 240 har blivit elbil

Det är bäst att vi avhandlar följande först så att fokus hamnar på rätt ställe hos er som klickar in på denna artikel. Denna Volvo är ingen dagsfärsk nyhet, men då den inte uppmärksammats i svensk media något speciellt väljer vi att upplysa alla som inte känner till den. En kul och intressant grej som vi tycker att fler bör känna till, helt enkelt.

Volvo 240 GL Classic Electric 1993 motor

Det vi ser här är en av de sista tillverkade 245:orna, närmare bestämt en Volvo 240 GL Classic som lämnade fabriken i maj 1993 (5 maj upphörde 240-tillverkningen helt). Men denna 240 är inte som alla andra, den är nämligen elektriskt driven.

Volvo 240 GL Classic Electric 1993 instrument

Mellan åren 2009 och 2012 byggdes den om av nederländaren Martijn Hendriks. Han hivade ur den gamla B230-motorn och ersatte den med ett elektriskt paket. Det är som vi ser på bilden kompakt under motorhuven. Till motorn hör ett batteri på 40 kWh som erbjuder körning på minst 15 mil. Upp…