Mercedes planerar sportig A-klass strax under A 45

Fjärde generationens Mercedes A-klass avtäcktes den 2 februari i år, och i maj väntas den nya modellen få premiär i Sverige.
Till en början kommer nya A-klass att erbjudas med tre motoralternativ: instegsbensinaren A 200 som bjuder på 163 hästkrafter och 250 newtonmeter, lilla dieseln A 180 d med 116 hästkrafter och 260 newtonmeter, samt det större bensinalternativet A 250 som pressar ur sig 224 hästkrafter och 350 newtonmeter.

Längre fram kommer än fler motoralternativ att erbjudas och starkast av dem alla tros nya Mercedes-AMG A 45 bli. Hur kraftfull är dock okänt.

Dagens Mercedes-AMG A 45 (bilden nedan) är ett riktigt kraftpaket med fyrcylindrig motor på två liter som tack vare turbo pressar ur sig 381 hästkrafter. Men frågan är om inte den siffran kommer att knuffas upp ett hack, i och med nya generationen, med tanke på att Audi RS3 Sportback har 400 hästkrafter. För inte…