Nya Porsche Cayman GT4 får boxersexa utan turbo

Uppgifterna kommer från Autocar. Enligt den brittiska tidningen är det en nedtrimmad version av 911 GT3:s boxersexa på 4,0 liter som ska ta plats i nya Cayman GT4. Effekten spås hamna någonstans över 400-hästarsstrecket. Kom ihåg att nuvarande toppversionen Cayman GTS har 365 hästkrafter och gamla GT4 (bilden ovan) 385, så nya värsting-Caymanen har en del att leva upp till.

Andreas Preuninger, chef över GT-bilarnas utvecklingsavdelning, förklarar valet av boxersexan med att det är ett av Porsches viktigaste försäljningsargument (unique selling point). Han menar också att sugmotorns mer högvarviga karaktär passar GT-bilarnas motorsportsanda bättre.

– Vi tror att vi kan uppnå en bättre och kvickare gasrespons med en atmosfärisk, högvarvig, motor än med en med turbomotor, säger Preuninger till Autocar.

Porsche Cayman GT4

Gamla Cayman GT4 (bilden ovan) gjorde 0-100 på 4,4 sekunder. Räkna med att…