Trippel Hyundai i Rally Sweden

Red Bull Content Pool Team

Det var glada och nöjda miner hos de flesta efter fullfartstestet på torsdagen. Sträckorna bedömdes som de bästa på många, många år med isiga vägar och höga snövallar ett luta sig emot.

Så kom torsdag natt med snöfall och alla var inte lika glada länge. De som fick köra först i startfältet (enligt VM-ställningen) fick ploga snö och tappade mycket tid på de som kom senare och hade ett bättre duktat bord.
VM-ledande Sébastien Ogier i Ford var en av dem, Ott Tanak i Toyota en annan. Tanak spydde galla på arrangörerna vid ett sträckmål men fick inget gehör för detta av sitt team eller FIA. Vid nästa sträckmål kröp han till korset och bad om ursäkt.

I alla fall. Neuville leder men bara 5,4 sekunder före Andreas Mikkelsen och Hayden Paddon, alla i Hyundai.
Ott Tanak ligger nia men ännu värre är det för Ogier som är…