Aspark Owl gör 0-100 km/h på under två sekunder

Aspark har utvecklats sedan 2014 och bygger på ett rörramschassi. Karossen är i kolfiber och fälgarna i magnesium. Hur mycket effekt elmotorn egentligen levererar varierar kraftigt beroende på källa. Vissa pratar om 435 hästkrafter – andra om 1 000.
Viktsiffran sägs dock ligga kring 850 kilo och Owl driver på alla fyra hjulen. Toppfarten anges till 280 km/h.

Men det är inte toppfarten som imponerar med Aspark Owl utan den påstådda accelerationen. På höstens Frankfurt-mässa hävdade det japanska märket att Owl skulle klara 0-100 på två sekunder –blankt. I videon ovan påstår man sig klara samma sprint på 1,92 sekunder. Och det på vad som ser ut att vara en liten bakgård bakom en fabrik.

Det ska dock sägas att bilen som gör testet är utrustad med racingdäck från Hoosier för bättre fäste. Även under skalet är testbilen något modifierad. Enligt amerikanska Motortrend drivs bilen…