Dyson planerar för tre elbilsmodeller

Ryktet om att den brittiska dammsugartillverkaren Dyson skulle utveckla en egen elbil tog fart redan i mars 2016. I höstas bekräftades också uppgifterna från företaget själva: Dyson siktar på att ha en elbil på marknaden år 2020.
Totalt satsar man lite mer än 21 miljarder kronor (2,7 miljarder dollar) och projektet omfattar runt 400 personer. Hälften av budgeten ska gå till batteriutveckling.

Men satsningen ser ut att bli större än att bara omfatta en bilmodell. Enligt källor till Financial Times ska dammsugartillverkaren ta fram minst tre.
Den första modellen, som alltså får premiär om två år, ska bara byggas i liten skala. Financial Times pratar om färre än 10 000 bilar. Anledningen ska vara att Dyson först vill skaffa sig erfarenheter av bilindustrin och få fart på en fungerande distributionskedja (supply chain) innan de sjösätter modellerna två och tre som kommer att…