F1 erbjuder ”hot laps” med kända förare

F1-fans är vana vid att behöva stå vid sidan om bana och se bilarna vina förbi. Höra ljudet, känna lukten – varv efter varv. Det är så nära man kan komma på ett F1-lopp så länge man inte har speciella befogenheter.

Men från och med i år kan man komma ett steg närmare. Organisationen bakom F1, i samarbete med Pirelli, kommer nämligen att börja erbjuda ”hot laps” i samband med nio GP-lopp under säsongen. Det innebär att man som besökare, mot betalning givetvis, kan få chansen att åka med runt respektive bana.

Vilka de nio loppen är har inte presenterats ännu, men ”hot laps”-programmet kommer att ha premiär i samband med Bahrains Grand Prix i början av april.
Hittills har två bilmärken tackat ja till att ställa upp med bilar: Aston Martin och McLaren. Tyvärr erbjuds inga åkturer i fullsmetade F1-bilar, men väl i ett antal Aston Martin Vantage och McLaren 720S.