Möjligt fusk kan ha hittats i Mercedes bilar

Utredare i USA säger sig ha funnit mjukvara i Mercedes dieselmodeller som kan vara olaglig. Informationen kommer från tyska tidningen Bild am Sonntag.
Enligt den har Mercedes en programvara för motorstyrningen som kallas för ”Slipguard” och som känner av om bilen körs i laboratoriemiljö eller på väg. När Volkswagen åkte dit för fusk var det just den här typen av mjukvara som ansågs vara olaglig, det vill säga mjukvara som känner av var bilen befinner sig och på så vis kan justera utsläppen – låga utsläpp vid mätning i laboratorium och höga utsläpp vid vanlig körning på väg.

En annan programvara som hängs ut som misstänkt olaglig kallas för ”Bit 15”. Denna programvara stänger av en del av reningsprocessen efter cirka 2,5 mils körning för att minska användningen av AdBlue-vätska. Enligt Bild am Sonntag är ”Bit 15” skyldig till att Mercedes-bilar släpper ut…