Nya Opel Combo Life officiell – Berlingo som tysk

Nu kommer en ny generation av Opels Combo-modell, den fjärde i ordningen sedan 1986 men det var först med tvåan som skåpbilen fanns för persontransport, som bilen på bilderna här.

Nya Opel Combo Life finns i två längder, 440 och 475 centimeter, och med två eller tre baksätesrader. I det stora utförandet rymmer bilen mellan 597 och 2 693 liter medan den mindre som mest rymmer 2 126 liter.

Du som samtidigt tittar på bilderna förstår att detta är Opels version av den nyligen presenterade Citroën Berlingo. Opel ingår ju som bekant numera i PSA-koncernen och nog känns det mesta igen från Cittran, också invändigt även om Combo Life har en Opel-ratt.

På en punkt finns dock en stor skillnad: bilens front. Den franska tokigheten är här ersatt av tysk stramhet även om grillen är nog så gapig. Borta är även de så kallade airbumpsen längs karossens sidor. Opeln ska dessutom kunna…