Hem Teknikens Värld Red Bulls nya kärra RB14

Red Bulls nya kärra RB14

Red Bull RB14 avtäckt!

Red Bulls, eller Aston Martin Red Bull Racing som de numera heter efter att det brittiska märket gått in som ny titelsponsor, nya kärra RB14 för säsong 2018 är avtäckt.

På bilderna syns tydligt halo-konstruktionen, så även den ”snedsågade” hajfenan. Liveryn är temporär och den som ska användas under året kommer vi inte se förrän vid testerna i Barcelona. Noterbart på bilen är också den ”Ferrariska” lösningen för sidepods, detta är uppenbart något som Ferrari gjort väldigt bra då samtliga tre bilar vi hittills sett har liknande lösningar som Ferrari kom med till förra säsongen. Det handlar, om jag förstått det rätt, om att man löst krschzonen på sidan på ett smart sätt och därför kunnat flytta hela ”sidepodden” bakåt och med lite annat utseende för bättre ”undercut” och därmed ett…