Volkswagen tittar på Apple för att hitta sitt nya designspråk

Det är Reuters som skriver att Volkswagen sneglar på Apples produkter för att få en fingervisning i hur man ska utforma nya generationens elbilar. Det är Volkswagens designchef Klaus Bischoff som under en intervju ska ha avslöjat vilken formriktning de vill ta.
Rena linjer och enkelhet ska vara vad Volkswagen ser som vägledande för elektriska fordon i framtiden, en form av markering att en ny era påbörjas, en era som tar avstamp från den gamla som avslutades med dieselgate-skandalen.

– För närvarande omdefinierar vi Volkswagens normer inför elektrifieringens ålder. Det som står på spel är att vara så utmärkande, puristisk och tydlig som möjligt och även för att visualisera en helt ny arkitektur, säger han i intervjun.

Volkswagen satsar mer än 300 miljarder kronor på elektrifiering, autonom körteknik och digitalisering. En stor del av kakan riktas åt just elektrifieringen som…