Lotus 3-Eleven nu med 436 hästkrafter

Lotus läckra roadster 3-Eleven sjunger på sista versen trots endast två år i livet. Lotus, som numera är majoritetsägt av Geely och därmed koncernkompis till Volvo, ska nämligen påbörja en ny era sportbilar och då finns det inte plats för 3-Eleven, åtminstone inte i nuvarande utförande.

För att kröna modellens levnadstid presenterar det brittiska märket nu 3-Eleven 430, och som namnet avslöjar handlar det om just 430 hästkrafter. Men eftersom det är hästkrafter som används på de brittiska öarna måste vi göra en fastlandsöversättning; 436 hästkrafter.

Lotus 3-Eleven 430

Motorn är densamma som i vanliga 3-Eleven, det vill säga den vattenkylda V6:an på 3,5 liter som även finns i en banversion med 466 hästkrafter. Motorn är placerad mellan hjulaxlarna som bär upp det lätta rörramschassit i aluminium.

430-versionen gör 0-97 km/h på 3,1 sekunder, det vill säga två tiondelar snabbare…