Porsche slutar med dieselmotorer – helt och hållet

Vi har haft våra misstankar om att Porsche är ser över sitt utbud av dieselmodeller och att drastiskt besked är att vänta. Inte minst då både Panamera presenterades med dieselmotor (och provkördes med dieselmotor) utan att någon försäljning tog vid. När nya Cayenne presenterades i höstas fanns inte en rad om dieselmotorer i det officiella materialet. Nu är tiden inne för detta besked då Porsche i ett uttalande säger följande:

”Dieselmotorer spelar traditionellt en underordnad roll hos Porsche. Porsche utvecklar eller bygger dieselmotorer på egen hand. För närvarande faller efterfrågan på dieselmodeller, medan intresset för hybrid- och bensinmodeller ökar betydligt.”

Porsche har med andra ord beslutat att helt skippa dieselmotorer för samtliga modeller som tidigare erbjöds eller som var tänkta att marknadslanseras med dieselmotorer. För Autocar berättar de att sista Macan…