Seats stora suv får namnet Tarraco

Nu är den officiell – Seats stora suv. Ja, till namnet vill säga. Och det via en omröstning där över 146 000 personer från 134 länder har deltagit. 35,52 procent lade sin röst på Tarraco framför namn som Avila (28,74 procent), Aranda (26.,91 procent) och Alboran (8,83 procent).

Det är den 14:e Seat-modellen som döps efter en plats i Spanien, först ut var Ronda 1982 – att betrakta som en licensbyggd Fiat Ritmo som även såldes som Málaga på vissa marknader. Senast i raddan modeller att följa samma namntradition är suvarna Ateca och Arona. Som du ser lämnar Seat redan namntänket där begynnelsebokstaven är A.

Tarraco är alltså den stora sjusitsiga suven som vi har skrivit om tidigare här på teknikensvarld.se. I mars förra året bekräftades modellen och vi fick se de första teaserbilderna. Tarraco bygger som det mesta från Volkswagen-koncernen på MQB-plattormen och kan…