Tesla Model S slog för första gången Audi, BMW och Mercedes

Emmy-Lie Vilsson

Aldrig någonsin har Tesla Model S i Europa sålt i större utsträckning än vad Audis, BMW:s och Mercedes toppmodeller gjort. A8, 7-serie och S-klass har under alla år varit herrarna på täppan men under 2017 vände Tesla på steken för första gången.
I USA har Model S gått bättre än nämnda trio samt de inhemska motsvarigheterna (exempelvis Cadillac XTS) under flertalet år, men det var alltså först i fjol som elbilen nådde högre europeiska försäljningssiffror än tyskarna.

16 132 Tesla Model S såldes i Europa under 2017. Det kan jämföras med Mercedes S-klass 13 359 exemplar, BMW 7-series 11 735 exemplar och Audi A8:s 5 887 exemplar. En joker i leken är Porsche Panamera som såldes i 10 748 exemplar i Europa i fjol.

Vi vill dock lägga in en liten reservation om att Tesla Model S normalt inte ska jämföras rakt av med A8, 7-serie och…