Uppdaterad Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid till Genève

Under vårens Genèvesalong kommer Mitsubishi visa upp en gammal goding i ny tappning. Det handlar om modellen Outlander i laddhybridutförande.

Modellen debuterade 2001 och nuvarande version såg dagens ljus 2013 och fick en uppdatering till 2016. Laddhybridversionen Plug-In Hybrid (PHEV) träffade helt rätt i tiden och har de tre senaste åren varit Europas bäst säljande laddhybrid, enligt analysföretaget Jato. Modellen har sålts i över 100 000 exemplar på kontinenten och 140 000 globalt vilket är bäst i suv-segmentet. Även i Sverige var den längre ohotad i klassen.

Detaljerna rörande 2019 års modell kommer under Genèvesalong men redan nu får vi en del smakprov – dock inga bilder i duglig upplösning. En 2,4-liters Atkinson-motor ersätter tidigare tvåliters Otto-dito. Tio procent mer kraft finns hos såväl generator, den bakre elmotorn (bilen har två) som batteriet vars kapacitet…