Elektrisk skåpbil med Volvo-teknik rullar i Sverige

Ska Volvo äntligen göra den efterlängtade skåpbil som många har ropat efter sedan Duett lades ned 1969? Nej, så bra ska vi inte få det. Men nära. Bilen vi ser på spionbilderna här är skåpbilsversionen av nya London-taxin LEVC TX som presenterades förra sommaren och som är full av Volvo-teknik.

Att även denna skåpbil har teknik från Volvo är ingen svår gissning i och med att den bygger på samma komponenter som London-taxin som byggs av London EV Company (LEVC) som tidigare hette The London Taxi Company. Företaget köptes upp av Zhejiang Geely Holding Group för några år sedan, samma koncern som köpte Volvo 2010.
Innan London-taxin visades officiellt avslöjade den sitt teknikursprung på våra unika spionbilder för drygt ett år sedan.

LEVC LCV skåpbil

Takräcke à la Volvo Duett.

Skåpbilsversionen går under namnet LCV som står för Light Commercial Vehicle. Och LEVC har stora planer för och…