Alfa Romeo Giulia Coupé med 650 hästkrafter på gång

Illustration Mattias Rabe

510 hästkrafter, 0-100 km/h på 3,9 sekunder och toppfart på 307 km/h. Siffrorna skrämmer de flesta, men inte Alfa Romeo som nu uppges ha något ännu vassare på ingång. Enligt Autocar utvecklar den italienska biltillverkaren en coupévariant av deras senaste sedanmodell Giulia, och det hintas om att namnet blir Sprint, även om GTV också nämns i sammanhanget.

Parallellt med coupémodellen sägs Alfa Romeo utveckla en hybriddrivlina i två olika utföranden, en drivlina som sägs baseras på Ferraris HY-KERS-system som finns i LaFerrari. Några 963 hästkrafter kommer Alfa Romeo dock inte att locka ur sin maskin, i stället handlar det om en variant med 355 hästkrafter där 2,0-litersbensinmotorn på 280 hästkrafter utgör grunden samt en variant med hela 650 hästkrafter där basmotorn är 2,9-liters V6:an på 510 hästkrafter som finns i